Activitati inedite pe care le poti face intr-un city break


Un city break este ocazia ideala de a explora un oras nou si de a cunoaste o cultura diferita, mai ales daca esti pasionat de muzee, galerii de arta, monumente istorice sau daca preferi sa te distrezi. Cu toate acestea, un city break reprezinta mai mult decat o excursie de culturalizare – poti trai nenumarate experiente in locuri mai putin cunoscute de turisti si te poti bucura de tot ce are sa iti ofere un oras din toate punctele de vedere. Hai sa vedem astazi impreuna cateva activitati inedite pe care le poti face intr-un city break.

1. Orasul si miscarea

[caption id="attachment_10002" align="aligncenter" width="600"]turul pe Segway in Berlin Turisti pregatiti pentru turul pe Segway in Berlin; sursa foto: berlincitytours.rezgo.com[/caption] Ai incercat sa admiri un oras din miscare? In majoritatea oraselor si capitalelor mari poti experimenta un tur de oras pe Segway. Astfel de tururi reprezinta o varianta foarte distractiva de a descoperi rapid cele mai interesante aspecte ale orasului vizitat. Iti poti nota acele obiective care ti-au atras cel mai mult interesul si le poti vizita ulterior, explorandu-le cu atentie si rabdare. Daca ai mai vizitat orasul respectiv, un astfel de tur iti va reaminti si cateva dintre lucrurile care te-au impresionat cel mai mult, dar si unele pe care le-ai scapat si pe care acum trebuie neaparat sa le pui pe lista. Cat costa un astfel de tur? Pretul este in jur de 35 euro - 70 euro/persoana, pentru un tur de 1-4 ore, tariful si durata variind in functie de oras.

2. Orasul si bicicleta

[caption id="attachment_10004" align="aligncenter" width="600"]Tur pe bicicleta in Barcelona Tur pe bicicleta in Barcelona; sursa foto: guideandgo.com[/caption] Daca iti place sportul, un tur cu bicicleta se poate achizitiona in majoritatea oraselor si capitalelor lumii. Avantajele unui astfel de tur sunt reprezentate si de faptul ca bicicletele pot ajunge si in zone, pe strazi, pe rute pietonale si in cartiere in care nu pot circula autobuzele. Astfel, poti avea ocazia de a umbla pe drumuri mai putin „batute”, de a descoperi mici frumuseti in piatete sau pe stradute pietruite, de a vedea obiective turistice aflate in inima orasului. In plus, pe langa miscare, aer curat si socializare, vei avea parte si de o adevarata aventura alaturi de alti oameni pasionati de ciclism ca si tine. Cine stie cati prieteni noi iti poti face cu aceasta ocazie? Cat costa un astfel de tur? Pretul este in jur de 35 euro - 55 euro/persoana, pentru un tur de 1-4 ore, tariful si durata variind in functie de oras. Orice amator de city break stie ca nu poate pleca fara aparatul de fotografiat. Poti sa il integrezi oare intr-o activitate amuzanta si inedita? In Spania, zona Barcelona, poti face un “foto tur” cu bicicleta vintage (costa in jur de 60 euro/persoana un tur de 4 ore) sau poti admira marea de la inaltimea unui traseu de “Via ferrata” de-a lungul coastei Mediteranei – pentru amatorii de senzatii tari.

3. Orasul si marea

[caption id="attachment_10006" align="aligncenter" width="600"]Paddle Surf in Barcelona Paddle Surf; sursa foto: totorasurfschool.com[/caption] Iubesti marea si sporturile pe apa? Intr-un city break poti petrece o zi pe mare: in Barcelona poti incerca un tur “Paddle Surf si caiac”. O astfel de activitate iti va prezenta coastele si plajele Barcelonei intr-un mod inedit, devenind o experienta memorabila. Nu iti face griji daca nu ai mai practicat paddle surf sau caiac pana acum. Ai la dispozitie instructori pregatiti sa te invete inainte de a porni in aventura marina. O astfel de activitate este perfecta pentru un city break, caci ce poate fi mai interesant decat sa explorezi si sa inveti un nou sport in acelasi timp? Cat costa o astfel de activitate? Pretul este in jur de 30 euro/persoana, pentru un tur de 2 ore.

4. Orasul si inaltimile

[caption id="attachment_10008" align="aligncenter" width="600"]Zbor cu balonul deasupra Pragai Zbor cu balonul deasupra Pragai; sursa foto: olliewie.deviantart.com[/caption] Ce zici de o panorama a orasului de la 500 de metri inaltime? Incearca un zbor cu balonul cu aer cald! In Europa exista destule orase ce ofera turistilor tururi cu balonul, printre cele mai cautate fiind Barcelona si Praga. Desigur, poti incerca o astfel de excursie si in Roma, Florenta, Madrid sau Vilnius. Tururile dureaza intre una si cinci ore, iar in functie de orasul in care te afli si de oferta locala, te poti bucura inclusiv de mici surprize precum o oprire pentru micul dejun si un pahar de sampanie. Cat costa o astfel de activitate? Barcelona: pretul este in jur de 300 euro/persoana, pentru un tur privat de 1-2 ore Praga: pretul este in jur de 200 euro/persoana, pentru un tur de circa 4 ore

5. Orasul si bucataria locala

[caption id="attachment_10009" align="aligncenter" width="600"] curs de gatit in Florenta city break Turisti, in timpul unui curs de gatit in Florenta; sursa foto: reidsitaly.com[/caption] Daca esti gurmand, nu rata un curs de gatit – in Italia poti gasi numeroase astfel de evenimente care pot fi foarte distractive, iar, dupa curs, te poti bucura de preparatele gatite, in functie de cat de priceput ai fost! Cursurile pot dura cel mult o zi, iar in Italia te poti delecta invatand cum sa prepari paste, tiramisu sau feluri specifice din zona Toscanei sau a Siciliei, distrandu-te alaturi de ceilalti cursanti si luand cu tine acasa lectii importante despre arta culinara. Si in Istanbul poti invata sa creezi preparate autentice turcesti, alaturi de bucatari experimentati si alaturi de alti turisti la fel de pasionati de gatit ca si tine. Unele restaurante iti ofera si prilejul de a lua acasa cu tine retetele testate si de a incheia experienta cu o cina somptuoasa alaturi de ceilalti cursanti. Cat costa o astfel de activitate? Italia: pretul este in jur de 50 euro - 80 euro/persoana, pentru un curs de 2-5 ore Turcia: pretul este in jur de 60 euro - 70 euro/persoana, pentru un curs de 4 ore Pe tine care dintre activitatile prezentate mai sus te atrag cel mai mult?

SOURCE AND TAGS