Recomandările toamnei: idei de vacanțe pentru toate gusturile


Venirea toamnei nu ar trebui să ne împiedice să ne facem planuri de călătorie, ba chiar din contră! Fie că vrei să pornești într-o aventură spre o destinație atractivă sau să îți faci rezervări din timp pentru concediul de iarnă, astăzi avem o paletă largă de oferte pentru tine! Fie că adori călătoriile culturale sau pe cele de divertisment, fie că preferi să mergi undeva unde să te relaxezi sau să înveți lucruri noi, hai să vedem împreună recomandările noastre pentru toamna aceasta, căci suntem siguri că acoperim toate gusturile!

1. Vacanță wellness & balneo

[caption id="attachment_12208" align="aligncenter" width="600"]Recomandari toamna - Hunguest Aqua Sol Hunguest Aqua Sol - Hajduszoboszlo, Ungaria (Credit foto: Hunguest Hotels)[/caption]

Pentru o vacanță de relaxare cu beneficii asupra sănătății, îți recomandăm un sejur în octombrie la Hajduszoboszlo la hotelul Hunguest Apollo. Acesta este situat in inima orașului Hajduszoboszlo, unul dintre cele mai cunoscute orașe balneare din Ungaria. Ajuns aici, te poți bucura de piscine pentru adulți sau copii, servicii spa și numeroase alte facilități.

Un weekend de relaxare sau o evadare de câteva zile pentru a-ți reface forțele și a-ți recăpăta energia sunt exact ceea ce își doresc cuplurile, familiile cu copii sau oamenii care vor să se destindă și își regăsească echilibrul fizic și psihic.

2. Citybreak-uri

Așa cum știm cu toții, un citybreak este vacanța perfectă pentru a descoperi locuri noi, a vizita (sau revizita) destinații preferate și pentru a evada din cotidian alături de partener sau prieteni. În această toamnă, îți propunem 3 citybreak-uri pe care trebuie să le iei în considerare!

Citybreak la Paris

[caption id="attachment_12209" align="aligncenter" width="600"]Paris, Franta Paris, Franța[/caption]

Cine nu își dorește să viziteze cel mai romantic oraș din lume și să petreacă momente de neuitat în acest loc al frumuseții, al artei, al culturii și al distracției? Un citybreak la Paris toamna este o experiență de neuitat pentru cuplurile care vor o mică evadare romantică, dar și pentru cei care doresc să experimenteze tot ce înseamnă cultura franceză.

Citybreak la Roma

[caption id="attachment_12210" align="aligncenter" width="600"]Roma, Italia Roma, Italia[/caption]

Bazilica Sf. Petru, Pantheonul, Fontana di Trevi, Bocca della Verita, Piazza Navona, Vatican, Cripta Capucinilor – acestea sunt numai câteva dintre atracțiile de care te poți bucura din plin într-un citybreak la Roma. Roma este însă mai mult decât un muzeu în aer liber, ci și un loc în care îndrăgostiții sau pasionații de aventuri pot petrece câteva zile de neuitat. Dincolo de fascinația pe care o exercită Roma din punct de vedere cultural și arhitectural, orașul își întâmpină vizitatorii cu o atmosferă memorabilă și o gastronomie de care te vei îndrăgosti.

Citybreak la Budapesta

[caption id="attachment_12211" align="aligncenter" width="600"]Budapesta, Ungaria Budapesta, Ungaria[/caption]

Unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, Budapesta este o destinație favorită printre turiștii români. Cu o arhitectură spectaculoasă, o gastronomie deosebită și nenumărate posibilități de distracție, Budapesta este un loc excelent de vizitat toamna. Îți recomandăm o plimbare de noapte pentru a vedea faimoasele poduri, căci în timpul zilei vei fi prea ocupat să vizitezi muzee și piețe, faimoasele băi, superbele biserici și catedrale sau micile cafenele și restaurante tradiționale. Un citybreak la Budapesta toamna înseamnă relaxare, romantism, cultură, artă și o experiență cu adevărat de neuitat.

3. Circuite / sejururi exotice

Când vine vorba despre o vacanță memorabilă, puține lucruri se compară cu un circuit exotic într-o destinație la care mulți visează dar pe care puțini ajung și să o viziteze. Dacă ți-ai dorit de mult timp să ajungi în locuri de legendă, este bine să îți faci rezervările din timp!

Circuit Mexic și Sejur Riviera Maya

[caption id="attachment_12212" align="aligncenter" width="600"]Merida, Mexic Merida, Mexic[/caption]

Despre Mexic am discutat în câteva rânduri deja, dar un astfel de concediu reprezintă o experiență pe care oricine trebuie să o trăiască cel puțin o dată în viață. Circuitul în Mexic durează 9 zile, cu plecare pe 13 noiembrie, și include Cancun, Valladolid, Chichen Itza, Merida, Uxmal, Campeche, Izamal și, desigur, Playa del Carmen.

Atracția majoră a acestui circuit o reprezintă vizita la piramidele Maya, dar și vizitarea unor locuri fabuloase și mai cunoscute din Mexic: cenotele de la Valladolid, Orașul Alb sau Cetatea celor 5 dealuri (Merida), Palatul Guvernatorului, Piramida Magicianului, Casa Țestoaselor, Casa Păsărilor, Palatul Măștilor din Uxmal, Orașul Galben (Izamal) și celebra Playa del Carmen, chintesența exotismului mexican.

Circuit Thailanda

[caption id="attachment_12213" align="aligncenter" width="600"]Phuket, Thailanda Phuket, Thailanda[/caption]

Începe anul 2020 cu o aventură pe care cu siguranță nu o vei uita niciodată: un circuit în Thailanda în ianuarie! Phuket este una dintre cele mai exotice și mai atractive destinații din această țară a frumuseții, a spiritualității și a distracției, dar te asigurăm că vei avea parte aici mai mult decât de soare, litoral și peisaje naturale incredibile. Așa cum îți ziceam și cu altă ocazie, templele thailandeze sunt un obiectiv turistic în sine.

În același timp, Phuket este o destinație atât de eclectică și de diversă, încât nu o să știi cu ce să începi. Din fericire, am acoperit deja această problemă când ți-am oferit câteva idei pentru o vacanță memorabilă în Phuket.

4. Croaziere în Insulele Canare

[caption id="attachment_12214" align="aligncenter" width="600"]Croazieră Insulele Canare Croazieră Insulele Canare[/caption]

La fel ca în cazul circuitelor exotice, croazierele exotice sunt și ele experiențe de viață, mai mult decât de turism. Dacă ai visat întotdeauna la o croazieră de lux pe ambarcațiuni impunătoare care să te ducă în locuri fabuloase, atunci fă-ți rezervări pentru octombrie sau noiembrie, căci avem câteva propuneri pentru tine!

Croazieră în Mediterana de Vest și Insulele Canare O adevărată aventură de 11 nopți cu plecare pe 25 octombrie, croaziera în Mediterana de Vest include Genova, Marsilia, Arrecife, Santa Cruz de Tenerife, Funchal, Malaga, Roma (Civitavecchia) și Savona. Zilele în care vizitezi aceste destinații celebre alternează cu zilele pe mare în care te poți bucura de timp liber, distracție și relaxare la bordul vasului de croazieră.

De la jocuri, competiții, petreceri, karaoke, seri tematice și activități de divertisment pentru copii la bord, până la excursiile de explorare pe uscat, această croazieră te va purta lin pe un alt tărâm și îți va oferi o experiență pe care sigur vei mai dori să o repeți.

Croazieră în Insulele Canare, Portugalia și Maroc Cum ar fi să te urci la bordul navei și să pornești din Genova către Casablanca? Ei bine, dacă îți rezervi locuri la croaziera Canare-Portugalia-Maroc, ai ocazia să pleci pe 14 noiembrie în aventura vieții tale.

Croaziera îți va da ocazia să vizitezi Genova, Marsilia, Barcelona, Casablanca, Santa Cruz de Tenerife, Funchal, Malaga și Roma (Civitavecchia). Puține circuite le oferă turiștilor să se bucure atât de Sagrada Familia, cât și de Moscheea Hassan, de Cetatea Alcazaba și de Colosseum în aceeași vacanță. Ei bine, această croazieră este un vis îndeplinit pentru toţi cei care își doresc să vadă și să guste tot ce are mai frumos de oferit această lume.

5. Schi Franța

[caption id="attachment_12216" align="aligncenter" width="600"]Peisey Vallandry, Franța Peisey Vallandry, Franța[/caption]

Dacă destinațiile exotice îndepărtate nu reprezintă modul ideal în care să îți petreci vacanța, avem o propunere pentru tine, pentru începutul anului următor, dar pentru care e bine să începi deja să te ocupi de rezervări. Așadar, te vei bucura să afli că între 4 și 11 ianuarie 2020 avem pentru tine câteva oferte de schi în Franța cu skipass inclus.

Rezervă-ți o vacanță de iarnă împreună cu familia și prietenii în Franța la schi. Oferta include apartamente de până la 10 persoane în complexe foarte confortabile situate direct lângă pârtiile de schi.

Paradiski este pe bună dreptate paradisul schiorilor, cu 425 km de pârtii de explorat, cu 70% din domeniul schiabil aflat la peste 2000 m altitudine. Înainte de a-ți face rezervări, trebuie să știi că prețurile nu includ transport, asigurări, taxă de stațiune, garanție sau supliment de ski pass pentru zona Paradiski.

Residence L’Oree des Cimes în Peisey Vallandry Residence L’Oree des Cimes este localizat în Peisey Vallandry, centrul domeniului Paradiski, chiar lângă pârtie.

  • Oferta Residence L’Oree des Cimes include 7 nopți / loc în apartament de 6 persoane (dacă apartamentul este ocupat de 6 persoane) și skipass pe domeniul Les Arcs/Peissey Vallandry pentru 6 zile inclus, la 419 euro / persoană.

Residence L’Oree des Neiges în Peisey Vallandry Localizat în centrul domeniului Paradiski, la circa 300 m de centrul stațiunii, Residence L’Oree des Neiges se află chiar lângă pârtia de schi.

  • Oferta Residence L’Oree des Neiges cuprinde 7 nopți / loc în apartament de 6 persoane (dacă apartamentul este ocupat de 6 persoane) și skipass pe domeniul Les Arcs/Peissey Vallandry pentru 6 zile inclus, la 386 euro / persoană.

Residence Cime des Arcs în Arc 2000 Localizat în centrul staţiunii de schi Arc 2000 (zona Paradiski), chiar pe partii, complexul oferă unități de cazare moderne, în sistem self-catering.

  • Oferta Residence Cime des Arcs cuprinde 7 nopți / loc în apartament de 6 persoane (dacă apartamentul este ocupat de 6 persoane) și skipass pe domeniul Les Arcs/Peissey Vallandry pentru 6 zile inclus, la 424 euro/persoană.

Residence Edenarc în Arc 1800 Complexul Edenarc din Les Arcs 1800, cu o vedere minunată la muntele Mont Blanc, oferă cazare de lux pentru o vacanță de vis la poalele Munților Alpi, cu acces facil la pârtii.

  • Oferta Residence Edenarc include 7 nopți / loc în apartament de 6 persoane (dacă apartamentul este ocupat de 6 persoane) și skipass pe domeniul Les Arcs/Peissey Vallandry pentru 6 zile inclus, la 406 euro/persoană.

Nu lăsa sezonul toamnă-iarnă să treacă pe lângă tine fără o vacanță memorabilă alături de cei dragi! Așa cum ai văzut, prețurile sunt mai mult decât accesibile, iar destinațiile și ofertele sunt atât de variate încât pot satisface și cele mai sofisticate gusturi!

Nu mai sta pe gânduri și fă-ți planul de plecare și bagajele chiar acum!

SOURCE AND TAGS