Top 5 destinatii exotice in 2016


Stim ca vacanta de anul acesta abia s-a incheiat, dar asta nu inseamna ca nu poti incepe sa-ti planuiesti vacanta de anul viitor. Asa ca daca visezi inca de pe acum o vacanta exotica pentru 2016, fie pentru ca vrei sa retraiesti o experienta minunata sau sa explorezi o destinatie fascinanta, aceasta este propunerea noastra.

1. Maldive - Nisip alb, bungalow-uri exclusiviste si relaxare

[caption id="attachment_9062" align="aligncenter" width="600"]Maldive Plaja cu nisip alb din Maldive[/caption] Lucrul care te va fascina prima data cand vei ajunge in Maldive sunt plajele cu nisip alb, umbrite de o vegetatie luxoasa, care imbie la relaxare si odihna. Apele albastre si limpezi, in toate nuantele de albastru si turcoaz te vor face sa te indragostesti pe loc de acest peisaj. Maldivele sunt cautate de turisti din toata lumea pentru serviciile luxoase si de inalta calitate, fie ca vorbim de hoteluri all inclusive, fie ca vorbim de celebrele bungalow-uri pe apa. Destinatie preferata de turistii care cauta relaxare, odihna si un pic de aventura, Maldivele sunt de asemenea celebre pentru multitudinea de sporturi acvatice si subacvatice care pot fi practicate aici. Daca esti pasionat de scuba diving, snorkelling sau inotul cu balene, Maldive este ceea ce cauti pentru o vacanta desavarsita. Se preteaza cel mai bine pentru cupluri si grupuri de prieteni si mai putin pentru familiile cu copii.

2. Cuba – Imbinarea perfecta dintre vechi si nou

[caption id="attachment_9063" align="aligncenter" width="600"]old-timer-873129_1920 Cladire din Cuba si una din faimoasele masini de epoca[/caption] Una dintre cele mai fascinante destinatii turistice din lume, Cuba este o tara a contrastelor. Cea mai mare insula din Caraibe isi intampina oaspetii cu statiuni de lux ultramoderne si luxoase – cum ar fi Varadero de exemplu, in care hotelurile all inclusive, serviciile de inalta calitate si plajele intinse te vor face sa te simti ca in paradis. La polul opus, Havana, Trinidad sau Santiago de Cuba reprezinta istoria, cultura, traditia si fascinatia Cubei vechi. O destinatie exotica potrivita oricui cauta relaxare la mare, pe plaja (nu trebuie sa ratezi Varadero, Cayo Coco sau Cayo Largo), Cuba te poate incanta si cu parcurile sale naturale vaste si luxuriante. Pentru cei care vor sa cunoasca misterele Cubei si istoria sa, recomandam Mausoleul Che Guevara, Capitolio, Castelul de la Real Fuerza, orasul Trinidad, construit in stil colonial autentic. Pentru o experienta cubaneza desavarsita, nu rata o plimbare pe strazile Havanei intr-o masina de epoca, sau savurarea unui trabuc fin, insotit de un pahar de rom autentic cubanez.

3.Thailanda – Plaje unicat, traditie si spectacol

[caption id="attachment_9064" align="aligncenter" width="600"]thailanda Templu din Thailanda[/caption] Oricat ai sta ca turist in Thailanda, tot nu ai timp sa vezi si sa experimentezi tot ce iti poate oferi aceasta tara a spectacolului desavarsit. Daca esti in cautarea celebrelor statiuni turistice de lux, indreapta-ti pasii catre Phuket, Koh Samui sau Pattaya. Aici vei fi intampinat de hoteluri, restaurante, magazine, baruri, terase, cluburi, discoteci, etc. Viata de noapte este fabuloasa si nimeni nu a spus vreodata ca s-a plictisit in aceste zone. D aca esti interesat de locurile mai putin frecventate de turisti, mai salbatice si pline de mister, atunci nu uita sa vizitezi Krabi, Koh Lanta sau Koh Phi Phi. Daca vechea Thailanda este ceea ce cauti, cu templele, orasele ei vechi, parcurile superbe sau lacase traditionale de cult, mergi inspre nord, care este mai linistit si mult mai traditionalist. Chiang Mai este o destinatie preferata de cei care vor sa vada triburile montane din zona, la care se poate ajunge numai printr-o expeditie de trekking. Thailanda este o tara turistica prin excelenta, asa ca oriunde vei ajunge, vei avea parte numai de minunatii: parcuri naturale cu crocodili si elefanti, temple dedicate tigrilor, superbul oras Bangkok, spa-uri fabuloase, cabarete, meciuri de box thailandez, si cate si mai cate.

4. Insulele Capului Verde – Paradis al sporturilor acvatice, oaza a naturii

[caption id="attachment_9065" align="aligncenter" width="600"] Peisaj din Capul Verde; sursa foto: cabocontact.com[/caption] Insulele Capului Verde reprezinta cel mai vestic teritoriu al Africii, fiind un arhipelag de insule interesante si variate ca relief si peisaj. Daca vrei cu adevarat sa profiti de frumusetea si magia acestor locuri, atunci iti recomandam insula Sal, paradisul amatorilor de sporturi acvatice si subacvatice. Aici vei gasi nu numai plaje fabuloase si ape limpezi, dar si o multitudine de aventurieri gata sa doboare recorduri de surf. Vara este cea mai buna perioada pentru a veni aici ca sa te relaxezi, sa te odihnesti si sa te bucuri cu adevarat de o vacanta exotica la soare. Fiind in extrasezon, multi prefera acest anotimp pentru a veni cu familia, copiii si prietenii apropiati pentru a se odihni si a explora. Iti recomandam plaja Santa Maria, cu nisip galben si fin, unde vei gasi si cele mai multe hoteluri si statiuni turistice. Iarna este sezonul sporturilor acvatice, a distractiei si a aventurii.

5. Miami – Vis american, distractie si explorare

[caption id="attachment_9066" align="aligncenter" width="600"] Peisaj din Miami; sursa foto: trvlmedia.com[/caption] Miami este una dintre cele mai grozave destinatii de vacanta exotice pentru sezonul de iarna, in care vrei sa scapi de frigul de acasa si sa te refugiezi intr-un paradis insorit si amuzant, asa cum ai vazut numai in filme. Punctele forte care fac din Miami o destinatie fabuloasa de vacanta sunt clima calda si placuta, atmosfera de vacanta continua pe care o are orasul si imprejurimile care te invita la calatorii si croaziere de explorare si descoperire. Miami este locul in care plajele late, cu nisip fin si intrare lina in mare se intalnesc cu cele mai „fierbinti” cluburi, localuri, terase si restaurante. Comunitatea latino-americana da intreg orasului o vibratie excelenta, pentru ca ai parte aici nu numai de preparate culinare traditionale care iti vor lasa gura apa, dar si de unele dintre cele mai amuzante petreceri la care ai participat vreodata. Daca vrei sa explorezi imprejurimile, tot ce ai de facut este sa alegi o croaziera de scurta durata fie catre Bahamas (2 – 3 zile), fie una mai indelungata (7-14 zile), in care sa descoperi intreaga zona a Marii Caraibelor. Tu ai vizitat vreouna dintre destinatiile de mai sus? Unde ti-ar placea cel mai mult sa mergi?

SOURCE AND TAGS