Băile Herculane: relaxare și izvoare
- Eximtur
- /
- 23 martie 2023


Cum ajungi în Băile Herculane?
Stațiunea este situată în partea de sud-vest a țării, în județul Caraș-Severin, în Valea Cernei, la doar 8 kilometri de granița cu județul Mehedinți și la 25 de kilometri de frontiera cu Serbia. La Băile Herculane poţi ajunge cu mașina sau cu trenul. Hai să vedem câteva repere:- Din Cluj Napoca poţi ajunge în stațiune cu mașina, A 10 fiind cea mai bună rută.
- Din Timișoara poţi ajunge cu mașina în mai puţin de trei ore dacă urmezi DN6/E70. Tot din Timișoara poţi ajunge la Băile Herculane cu un tren direct.
- Din București poţi urma E81 iar apoi DN6/E70 ca să ajungi cu mașina sau poţi lua un tren direct din Gara de Nord.
- Dacă ești din Brașov și îți doreşti o vacanță de refacere și relaxare în Băile Herculane, ruta DN1/E68 și apoi A1 și E70 este cea mai scurtă.
Cum s-au schimbat Băile Herculane și de ce merită să vii aici?
În ultimii ani, stațiunea Băile Herculane a evoluat mult. Datorită proprietăților curative ale apelor termale, numărului crescând de turiști și vizitatori, investițiilor masive din ultima perioadă, precum și a peisajului natural pitoresc, stațiunea a început să se bucure de o adevărată revitalizare. În ultimii ani, s-au construit și renovat numeroase hoteluri, pensiuni și vile turistice, iar sectorul privat s-a dezvoltat puternic, în special în aria comerțului și serviciilor. De exemplu, unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din stațiune – Afrodita Resort & SPA – a fost complet renovat, căpătând un regim bine-meritat de patru stele. Un alt exemplu este Grand Hotel Minerva, și el de patru stele, care oferă oaspeților săi facilități de cazare, relaxare, tratament și distracție la cele mai înalte standarde. O variantă mai accesibilă ca preț, dar cu servicii foarte bune este Hotel Diana, de 3 stele. Planurile de renovare private sau din fonduri europene nu se opresc aici însă. Obiectivele principale asumate de către autorități și investitorii privați sunt renovarea infrastructurii și a parcurilor stațiunii, reamenajarea unor zone urbane cu potențial turistic, reparații și proiecte de reabilitare a monumentelor istorice, etc.
Refacere și relaxare
În stațiune sunt disponibile multiple opțiuni de tratament care includ aerosoli, masaje, electroterapie, kinetoterapie, băi termale în bazin descoperit, SPA-uri cu ape sulfuroase și sărate, instalații de termoterapie cu saună, balneoterapie cu împachetări cu nămol, reflexoterapie, acupunctură și alte proceduri. Oferind facilități din ce în ce mai atractive, Băile Herculane, prin oferta balneo, facilitează tratarea și ameliorarea unor afecțiuni precum reumatismul, osteoporoza, unele boli cardiovasculare și artritice, dar și a afecțiunilor neurologice, dermatologice sau pediatrice.
Explorare și distracție
În plus față de tratamentele balneoclimaterice, turiștii se pot bucura aici și de numeroase obiective turistice, în stațiune și în afara ei. O plimbare prin Băile Herculane trebuie să includă Muzeul Băilor Apollo și centrul stațiunii. Excursiile în împrejurimi îți vor purta pașii spre adevărate comori naturale - peșteri și grote (Peștera cu Aburi, Peștera lui Adam sau Grota Haiducilor), cascade (Vânturătoarea), chei (Cheile Pecinișcăi, Cheile Tășnei, Cheile Șoimului), sau izvoare (Izvorul Cernei, Izvorul de Apă Plată), etc.
Pe final...
Trebuie să îți mai spunem că Băile Herculane te așteaptă cu surprize din ce în ce mai plăcute, chiar dacă investitorii publici și privați mai au încă de lucru în stațiune. O perlă a Europei care trebuie redescoperită, stațiunea este un loc excelent pentru a te reface și a petrece un concediu de neuitat alături de cei dragi.
SOURCE AND TAGS