Circuit Peru – din Anzi catre Amazon


Republica Peru este o tara din vestul Americii de Sud, invecinata cu Ecuador, Columbia, Brazilia, Bolivia, Chile si Oceanul Pacific in vest. Teritoriul peruvian este celebru pentru bogata sa cultura mostenita de la civilizatiile chico si incase si are una dintre cele mai importante si mai vechi culturi din lume. In secolul al 16-lea a fost cucerit de spanioli, insa in 1821 si-a castigat independenta. Populatia sa este estimata la peste 30 de milioane de locuitori, iar principala limba vorbita este spaniola. Peru este renumit pentru arta, gastronomie, literatura si muzica. Afla mai multe...

Cateva date despre Peru

Peru este impartit in 25 de regiuni, iar geografia sa variaza de la platourile aride de pe coasta Pacificului, la varfurile inzapezite ale Anzilor si pana la padurile tropicale din Bazinul Amazonului.

Lima este Capitala Republicii Peru si cel mai mare oras din tara, aflata in partea centrala, pe coasta Pacificului. Populatia este de 9 milioane de locuitori si este unul dintre cele mai mari orase din America Latina.

Clima in Peru

In orasul Lima clima este blanda, cu veri placute, ierni calduroase si apusuri dramatice. Temperaturile cele mai ridicate sunt in perioada noiembrie-aprilie (22-26 de grade). In perioada mai-octombrie termometrele arata intre 15 si 22 de grade. Precipitatiile sunt foarte reduse pe tot parcursul anului, luna cea mai umeda fiind septembrie.

Atractiile din Lima

Lima este un important centru cultural, turistic, istoric si gastronomic al Americii de Sud. Aici vei gasi muzee, galerii de arta, hoteluri elegante, festivaluri si concerte, restaurante si baruri. Centrul istoric al orasului este inclus pe lista UNESCO World Heritage, iar printre exemplele de arhitectura coloniala se inscrie si Manastirea San Francisco, Plaza Mayor, Catedrala, Manastirea Santo Domingo si Palatul Torre Tagle.

Un tur al manastirilor si bisericilor din oras este foarte popular printre turisti, insa acestia isi indreapta atentia si spre plaje (Lurin, Punta Hermosa, Santa María del Mar), dar si spre circuitele care strabat tara dinspre Anzi spre Amazon.

Alte atractii: Machu Picchu, Lacul Titicaca, insulele Uros si Taquile, Valea Sacra-Cusco, croziere pe Amazon.

Ce sa mananci in Lima

Lima este capitala gastronomica a Americii Latine. Bucatele traditionale sunt un amestec de traditii spaniole, dar si africane, europene, chineze si japoneze. Daca vrei sa gusti din preparatele traditionale mergi in pietele din oras sau la restaurantele cu specific si gusta bucate creole, chifas, Cebicherias si Pollerias.

Viata de noapte in Lima

Lima este si un important centru universitar, iar viata de noapte este foarte activa. Sute de baruri, puburi, restaurante, teatre de varietati, cluburi cu muzica live si de dansuri specifice sunt deschise pana in zori. In Lima nu te vei plictisi la nicio ora din zi si din noapte.

Recomandarea Eximtur

Daca vrei sa vizitezi aceasta tara minunata, capitala sa, Lima, si sa faci unul dintre cele mai interesante trasee din lume - dinspre Anzi spre Amazon - iti recomandam urmatorul program:

Ziua 1: Lima Sosire in Lima, transfer la hotel si cazare. Cazare la Sonesta Hotel El Olivar. Ziua 2: Lima-Cusco-Valea Sacra a Incasilor Transfer la aeroport pentru zbor catre Cusco. Transfer catre Valea Sacra a Incasilor, vizita la terasele de sare din Maras si ruinele Ollantaytambo. Ziua 3: Valea Sacra-Cusco Transfer cu trenul Vistadome si apoi cu autobuzul pana la Machu Picchu. Tur cu ghid la ruinele de la Machu Pichu, retur in Cusco cu trenul si apoi cu autobuzul. Ziua 4: Cusco Tur de oras de o jumatate de zi, tur ce include vizita la ruinele din imprejurimi (Sacsayhuaman).

Ziua 5: Cusco-Puno Transfer cu autobuzul din Cusco la Puno (situat langa Lacul Titicaca), vizita la Racchi si satul Andahuaylillas. Pranzul inclus. Ziua 6: Puno Excursie de o zi cu barca la insulele plutitoare Uros si insula Taquile. Pranzul inclus. Ziua 7: Puno-Iquitos Vizita la Sillustani urmata de transfer la aeroportul Juliaca si zbor catre Iquitos (via Lima) in regiunea Amazon. Transfer la hotel si cazare la Dorado Plaza Iquitos. Ziua 8: Croaziera pe Amazon cu Delfin II Tour al Iquitos si Belen. Dupa-amiaza transfer la Nauta. Imbarcarea pe vasul de croaziera Delfin II. Cina pe vas. Ziua 9: Croaziera pe Amazon cu Delfin II Vizita la Yanalpa si drumetie in jungla. Dupa-amiaza se face observarea pasarilor de pe raul Dorado. Micul dejun, pranzul si cina la bord. Ziua 10: Croaziera pe Amazon cu Delfin II Vizita pe raul Pacaya pentru observarea pasarilor si maimutelor. Dupa-amiaza vizita la lacul Atun Poza pentru a observa caimanii, urmat de un safari de noapte. Micul dejun, pranzul si cina la bord. Ziua 11: Croaziera pe Amazon cu Delfin II Dimineata vizita in satul Puerto Miguel si retur in Iquitos. Micul dejun si pranzul la bord. Zbor din Iquitos catre Lima si transfer la hotel. Cazare la hotel Sonesta El Olivar. Ziua 12: Lima Program liber dimineata. Dupa-amiaza tur de oras cu vizita la muzeul Larco Herrera. Transfer la aeroport pentru zborul spre casa.

Tarife Tarifele sunt minime aplicabile, au caracter informativ si pot suferi modificari. Tarife valabile pentru grup de minimum 10 persoane: - per persoana in camera dubla - de la 3.510 USD - per persoana in camera single - de la 5.120 USD Tarife valabile pentru individuali (min. 2 persoane): - per persoana in camera dubla - de la 4.025 USD - per persoana in camera single - de la 5.639 USD Observaţii Servicii incluse: - 8 cazari in hoteluri de 4 stele - 3 innoptari la bordul vasului Delfin II, cabine exterioare cu climatizare - micul dejun si mese conform program - pensiune completa la bordul vasului - excursii si transferuri conform program - ghizi locali vorbitori de limba engleza - taxele de intrare la obiectivele din program Nu sunt incluse: - zborurile catre si dinspre Lima - cheltuielile de natura personala - asigurarile medicale si storno (optionale) Petrece o vacanta de neuitat intr-una dintre cele mai frumoase zone din lume: Peru, din Anzi catre Amazon! Iata detaliile ofertei!

Foto: panoramio.com


SOURCE AND TAGS