Cere oferta Cere oferte
Vacante

Oferte cazare Sibiu Romania

Sibiu, un oraș situat în inima României, în regiunea Transilvaniei, este renumit pentru patrimoniul său cultural și arhitectural bogat. Fondat de coloniștii sași în secolul al XII-lea, orașul păstrează un aer medieval, cu clădiri istorice bine conservate, străzi pietruite și piețe pitorești. Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană în 2007, un titlu care a sporit prestigiul său cultural.

Vezi mai multe detalii
Sorteaza dupa

Filtreaza dupa

Destinatie


Cauta hotel


Stele


Categorii


Filtreaza dupa

Vezi filtrele Harta

16 hoteluri gasite



Oferte cazare Sibiu Romania

Sibiu oferă o gamă variată de oportunități de cazare, adaptate pentru toate tipurile de turiști. De la hoteluri de lux la pensiuni pitorești și apartamente de inchiriat, fiecare opțiune asigură un sejur confortabil și plăcut. Hotelurile de 4 și 5 stele oferă servicii premium, incluzând SPA, săli de fitness, restaurante de top și centre de conferințe. Aceste hoteluri sunt ideale pentru călătorii de afaceri și pentru cei care doresc să se răsfețe cu facilități de prima clasa. Majoritatea unităților de cazare din Sibiu acceptă plata cu tichete de vacanță, facilitând astfel accesul la o vacanță de neuitat în acest oraș fermecător.

Pensiunile din Sibiu sunt o alegere excelentă pentru cei care caută o atmosferă autentică. Acestea oferă camere confortabile și servicii personalizate. Multe pensiuni includ micul dejun în prețul camerei și pot organiza activități locale, precum tururi ghidate și degustări de produse locale. De asemenea, vilele si apartamentele în regim hotelier sunt o opțiune convenabilă pentru familii sau grupuri de prieteni, oferind spațiu suplimentar și facilități de gătit. Acestea sunt situate atât în centrul istoric, cât și în zone mai liniștite, oferind astfel flexibilitate în alegerea locației. Apartamentele si vilele sunt complet echipate cu bucătării, mașini de spălat și internet Wi-Fi, asigurând confortul de acasă.

Despre Sibiu

Potrivit legendei, numele orasului vine de la Hermann, un conducator al grupului de saxoni care a primit pamant de la cumani. In opinia unor istorici, numele provine din zona Rinului, de unde au venit primele grupuri de colonisti. Acolo se intalneste denumirea de Hermesdorf, care in dialectulul sasilor a devenit Hermannstadt. In vremea romana, zona Sibiului era cunoscuta sub denumirea de Cibiniensis / Cibinium, de aici derivand numele raului ce trece prin oras (Cibin) si denumirea romaneasca a orasului.

Obiective turistice Sibiu

Turnul Sfatului: (Piata Mica nr. 1) este unul din cele mai cunoscute monumente ale orasului Sibiu.  In forma sa actuala, turnul se ridica pe inaltimea a sapte etaje, avand fatadele marcate prin deschideri inguste.
Catedrala evanghelica: (Piata Huet nr. 1) Biserica evanghelica este una dintre cele mai impunatoare lacasuri de cult din Romania.
Liceul „Samuel von Brukenthal”: (Piata Huet nr. 5) vechea scoala, atestata documentar in jurul anului 1380, a fost ridicata la mijlocul secolului al XVI-lea, urmand ca in 1471 sa devina internat. In contextul raspandirii Reformei luterane, scoala este transformata in gimnaziu si primeste denumirea de „Gymnasium academicum”. Gimnaziul pregatea tineri din intreaga Transilvanie, unii dintre ei fiind solicitati ca invatatori si in Tara Romaneasca. In imediata vecinatate se afla biblioteca scolii care a functionat din 1598.
Palatul „Samuel von Brukenthal”: (Piata Mare nr. 4) - a fost ridicat in intervalul 1777-1785 cu intentia guvernatorului Samuel von Brukenthal ca aici sa functioneze guvernul, sa fie totodata resedinta personala si in acelasi timp muzeu de arta. Palatul dezvaluie o fatada destul de severa, simetrica, cu cate 9 geamuri la fiecare nivel. Elementul cel mai pregnant al fatadei il reprezinta portalul realizat de sculptorul initial clujean stabilit la Sibiu, Simon Hoffmeyer.
Podul Minciunilor: a fost construit inainte de 1771 din lemn si a fost reconstruit in 1859, de data asta din fier forjat, fiind primul pod din fier forjat din Romania. Originea numelui sau este disputata, fiind in circulatie mai multe legende, fiecare avand farmecul sau. Cea mai credibila varianta este ca Podul Minciunilor era locul de promenada a tinerelor cupluri din Sibiu, dar si a cadetilor de la Academia Militara, astfel foarte multe promisiuni, juraminte au fost rostite pe acest pod de catre tineri indragostiti unul altuia, foarte multe dintre ele fiind minciuni.
Turnurile breslelor de mestesugari: activatatea breslelor sibiene este atestata din Evul Mediu. In anul 1376 sunt mentionate la Sibiu 19 bresle, ale caror membri practicau 25 de meserii. (Turnul Gros, Turnul Dulgherilor, Turnul Olarilor, Turnul Archebuzierilor, Turnul Barbierilor etc.)
Muzee: Muzeul Brukenthal (Muzeul de Istorie, Muzeul de Istorie al Farmaciei, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Arme si Trofee de Vanatoare), Muzeul Astra (Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca Emil Sigerus, Muzeul de Etnografie Universala "Franz Binder", Muzeul Civilizatiei Transilvane "ASTRA", Muzeul Tehnicii Populare (Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale "ASTRA").
Lacasuri de cult din centrul orasului: Biserica Evanghelica Parohiala, Biserica si Complexul Ursulinelor, Catedrala Ortodoxa, Biserica Romano-Catolica din Piata Mare, Biserica Franciscanilor, Biserica evanghelica "Johanniskirche".
Obiective turistice naturale
Statiunea Bazna: renumita pentru tratamentul biliar si al afectiunilor aparatului locomotor, al sistemului periferic, al aparatului respirator si genito-urinar, statiunea este situata la aproximativ 50 km de municipiul Sibiu. Apa minerala sarata, namolul si sarea sunt factori naturali de cura, eficienti in tratarea afectiunilor mentionate.
Statiunea Ocna Sibiului: ofera tratament in afectiuni ginecologice, reumatice si ORL. Factorii de cura naturali sunt namolul saprofelic fosil si apa sarata de mare concentratie.
Statiunea Paltinis (la altitudinea de 1450 m): dispune de 3 partii de schi amenajate, de un telescaun pana la varful Oncesti si scoala de schi.

EVENIMENTE anuale

Mentionam: Festivalul international de treatru (FITS), Sibiu Jazz Festival, ARTmania Festival, Astra Film Festival, Feeric Fashion Week, Transilvania International Film Festival (TIFF) Sibiu, Sibiu Cycling Tour, Red Bull RomaniacsTransylvania Classic, Sibiu Opera Festival (septembrie-octombrie), Festivalul Internaţional de Folclor "Cântecele Munţilor" (august), Calfele calatoare (august), Targul Olarilor (septembrie), Targul de Craciun (decembrie).

ATRACTII TURISTICE IN IMPREJURIMI
Muzeul Astra (Dumbrava Sibiului): isi propune sa se constituie in sursa autentica, mereu prezenta si de incredere, pentru toti aceia care isi doresc sa (re)descopere traditia romaneasca, cu tot ce are ea mai valoros.
Rezervatia Naturala "Iezerele Cindrelului": se afla in arealul comunei Gura Raului, pe versantul nordic al platoului Frumoasei, aproape de varful Cindrel (2244 m). Cuprinde doua vai glaciare, cu lacurile Iezerul Mare si Iezerul Mic. Este o rezervatie mixta, geomorfologica, hidrografica de flora si fauna.
Cetatea Cisnadioara: este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale stilului romanic din Transilvania. Biserica este atestata documentar la 1223, cand Magister Goulinus o doneaza Manastirii cisterciene de la Carta.
Statiunea Balea Lac: rezervatia complexa Balea este situata in aria comunei Cartisoara, in masivul Fagaras, si se intinde pana la altitudinea de 2.500 de metri. Statiunea include relieful alpin, lacul, precum si flora respectiv fauna din circul glaciar Balea.

SPORT & DISTRACTIE

Spatii verzi: Parcul “Sub Arini”, Padurea Dumbrava unde se afla Gradina Zoologica si Muzeul Satului, Parcul “Astra”, Parcul “Tineretului”.
Cinematografe: Cinematograful „Astra” (Str. Aurel Vlaicu, nr.1), Cinema 3D (Promenda Mall).
Cluburi: Lquid Club (Str. Dobrun, nr.1), Zebrano Club & Pup (Str. Gimnasticii, nr. 39), Cotton the club (Str. Ioan Ratiu, nr.9).

LA MASA
Restaurante: “Butoiul de aur” – Pasajul Scarilor, “Crama Sibiul Vechi” ( Str. Papiu Ilarian nr.3), Restaurantul “La Turn” (Piata Mare nr.1), Restaurantul “La Dobrun” (Str. Dobrun nr.1), Restaurant “Crama Sibiana” (Str. Avram Iancu nr. 1-3).
Cafenele: Oldies Pub (Str. Ghe. Lazar nr. 6), Atrium Classic Cafe - Piata Mica nr. 16, langa Podul Minciunilor, Imperium Pub - Str. Nicolae Balcescu 24, Cafe Wien - Piata Huet 4, Sigi Kultur Cafe – Piata Mica nr. 16.

Incearca si alte destinatii din Transilvania si hai sa vezi ofertele Eximtur de cazare Sighisoara si cazare Cluj. De asemenea, descopera si alte orase din tara si verifica ofertele EXIMTUR de cazare Oradea.

Galerie foto